Vegan curry met bloemkool, broccoli en couscous

vegan curry met bloemkool en broccoli

Vegan curry met bloemkool, broccoli en couscous

Ken je dat, van die dagen dat je zin hebt in comfort food maar geen zin meer hebt om boodschappen te doen en eigenlijk niet zoveel in huis hebt? Dat zijn de momenten dat je echt creatief te werk moet gaan! Een voorbeeld van wat je dan kan maken, is deze vegan curry. Je kan curry op duizend en een manieren maken vandaag dus een variant met broccoli, bloemkool en couscous.

Ingredienten vegan curry met bloemkool

2 st Knoflook
1 st Rode Ui
1 st Bouillon blokje
2 el Rode Curry Pasta
400 ml Kokosmelk
200 g Zwarte Bonen
400 g Black Eyed Peas
75 g Wortel
halve Broccoli
halve Bloemkool
150 g Volkoren Couscous
200 ml water
2 el curry poeder
snuf peper
snuf zout

Bereiding vegan curry met bloemkool

Doe wat bakolie in een grote pan en snij de ui en de knoflook in kleine stukjes. Fruit deze, samen met de currypasta en curry poeder 5 minuten. Voeg daarna de bouillon en het water toe. Laat 5 minuten op middelhoog vuur staan.

Giet de kokosmelk erbij gevolgd door de zwarte bonen en black eyed peas. Snij de wortel, broccoli en bloemkool in kleine stukjes en voeg deze bij de curry. Laat 10 minuten op laag vuur staan. Kook intussen de couscous naar instructies op het pak. Voeg bij de curry en breng op smaak met peper en zout.

Tip: hou je van pittig? Gebruik dan wat meer currypasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *