Vegan gado gado met oosterse groentesalade

vegan gado gado met oosterse groentesalade

Vegan Gado Gado met oosterse groentesalade

Heb je nog geen idee hoe je plantaardig moet koken en vind je het maar een uitdaging? Begin dan bij het begin, de meeste recepten zijn namelijk heel makkelijk te ‘veganizen’ (ingrediënten vervangen voor plantaardige alternatieven) Een goed voorbeeld hiervan is deze simpele Gado Gado. Gebruik in plaats van kip, tofu en serveer hem met melkvrije satésaus en tada je maaltijd is helemaal vegan.

Recept vegan Gado Gado

Ingrediënten vegan Gado Gado

400 g Oosterse Roerbakgroente
130 g Volkoren Basmati rijst
50 g cassave kroepoek
75 g Satesaus
1 el bakolie
400 ml water
snuf peper
snuf zout
2 el sojasaus

Bereiding vegan gado gado

  1. Breng in een pan het water met een snufje zout aan de kook. Voeg de rijst daarna toe en kook deze in 10 minuten beetgaar.
  2. Verwarm ondertussen de bakolie in een grote koekenpan of wok, wanneer deze warm is voeg je de Oosterse roerbakgroente toe, bak kort en giet vervolgens de sojasaus erbij.
  3. Verwarm de satesaus naar instructies op de verpakking.
  4. Giet de rijst af en verdeel over twee borden, gevolgd door de roerbak groente en de satesaus. Maak af met rice chips en geniet

Tip! Deze Gado Gado is ook erg lekker met blokjes tofu.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *