Vegan kerstmenu #2 voor een feestelijke avond

vegan kerstmenu vegan recepten kerst

Vegan kerstmenu #2 voor een feestelijke avond

Met alle lekkere recepten die deze week online zijn gekomen kon een heel vegan kerstmenu natuurlijk niet uitblijven. Twee heerlijke menu’s voor twee feestelijke dagen.. De eerste hebben we gister online gezet en vandaag dan eindelijk de tweede:) Je kan natuurlijk mixen en matchen maar waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Deze 4 recepten zorgen voor een dag met alleen maar plantaardig lekkers te eten EN het allerfijnste.. je staat niet de hele dag in de keuken! Zo heb je ook nog tijd om gezellig bij te kletsen met de mensen die op bezoek komen en kan je echt kerst vieren!

Liefs!

vegan kerstmenu vegan breakfast cookies

Voorgerecht: crunchy breakfast cookies

Ingrediënten breakfast cookies

2 middelgrote rijpe bananen
50 gram notenpasta
130 gram havervlokken
100 gram meel
2 flax eggs (2 eetlepels gebroken lijnzaad gemengd met 4 eetlepels water)
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels siroop (dadel, rijst, ahorn, maple)
40 gram walnoten (in kleine stukjes gesneden)
40 gram vegan chocolade (in kleine stukjes gesneden)

Het recept voor deze mega super makkelijke en geweldig lekkere koekjes vind je hier!

vegan kerstmenu vegan voorgerecht bloemkoolsoep

Voorgerecht: bloemkoolsoep met cashewnoten

Ingrediënten bloemkoolsoep

2 eetlepels kokosolie
2 teentjes knoflook
200 gram prei (alleen de witte stengels)
1 grote bloemkool
snufje zout
40 gram cashew noten
5 kopjes groente bouillon

Bereiding bloemkoolsoep

Smelt in een grote pan de kokosolie. Pers de knoflook of snij deze in kleine stukjes. Wanneer de kokosolie vloeibaar is fruit je de knoflook zo’n drie minuutjes. Maak ondertussen de prei schoon en snij de witte stengel in plakjes. Doe deze na drie minuten bij de knoflook, gevolgd door de snuf zout. Roer goed door en fruit nogmaals vijf minuten.

Snij de bloemkool en doe deze erbij in de pan meng even met de, al heerlijk ruikende, prei en giet daarna de vijf kopjes groente bouillon erbij. Doe de deksel erop en laat 25 minuten op laag vuur staan tot de bloemkool beetgaar is.

Giet alles in je blender samen met de cashewnoten en mix tot je een dikke soep hebt. Giet deze terug in je pan en serveer meteen!

vegan kerstmenu vegan hoofdgerecht wraps met pompoen en kikkererwten

Hoofdgerecht: pompoen & kikkererwten wraps

Ingrediënten vegan wraps

voor de wraps
4 vegan volkoren wraps (ik gebruik de wraps van Amaizin)
verse spinazie
hummus
pompoenpitten
voor de pompoen 
400 gram pompoen
1 grote eetlepel kokosolie
snuf kaneel
snuf cayenne peper
voor de kikkererwten
1 blikje kikkererwten (400 gram)
1 eetlepel kokosolie
snuf kaneel
snuf paprika poeder
Hoe je deze overheerlijke en makkelijke wraps maakt, vindt je hier!

Nagerecht: vegan pompoen taart

Ingrediënten vegan pompoen taart

Voor de bodem

100 gram meel (ik gebruikte voor deze taart amandelmeel
300 gram rauwe walnoten
80 ml siroop (dadel, rijst, ahorn of maple)
3 eetlepels gebroken lijnzaad
2 eetlepels kokosbloesem suiker
1 eetlepel kokosolie
snuf kaneel

Voor de vulling

800 gram pompoen
100 gram kokosbloesem suiker
80 ml siroop (dadel, rijst, ahorn of maple)
60 ml kokosmelk (niet de light variant)
1 eetlepel kokosolie
3 eetlepels maizena
2 theelepels vanille extract
2 theelepels kaneel

Zelf maken?! Zeker DOEN!! Het recept voor deze overheerlijke pompoen taart vind je hier!

Omdat AL mijn foto’s zijn mislukt van de pompoentaart heb ik er een gebruikt van de site van puremama’s:)! KUS

Ga jij deze kerst ook een heerlijk vegan kerstmenu maken? Laat het me weten via INSTAGRAM FACEBOOK! Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!

Comments

  1. Veronique says

    Hoi hoi!
    Kan je de link naar het recept van de pompoentaart toevoegen ;-)?
    Er staat nu: Zelf maken?! Zeker DOEN!! Het recept voor deze overheerlijke pompoen taart vind je hier!
    Maar geen link bij de HIER 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *