Vegan kroketten van de Vegetarische Slager

vegan kroketten vegetarische slager

Vegan kroketten van de Vegetarische Slager

Jongens, gister heb ik geluncht bij Mealtless District en heb daar voor het eerst (!!) vegan kroketten gegeten! Wie zegt er dat je als vegan niet kan genieten van ultiem snackfood heeft duidelijk de kroketten van de Vegetarische Slager nog niet geprobeerd! Ik wist niet dat deze helemaal plantaardig waren, je snapt dus dat ik meteen naar de dichtstbijzijnde AH XL ben gereden en drie pakken heb gehaald. Dit weekend eten wij kroketten!

Waarom zijn deze kroketten nou zo lekker? Omdat ze precies smaken naar een ‘normale’ kroket (voor zover ik me deze nog kan herinneren, het is echt al 3 jaar geleden dat ik ze voor het laatst heb gegeten). Ze hebben een heerlijke, hartige smaak en er zitten geen stukjes ‘nep’ vlees in. Ze zijn lekker krokant van buiten, ik heb ze in de airfryer gegooid, wat een feestje is want bij alle andere vleesvervangers die we hebben geprobeerd, blijft het korstje vaak een beetje zacht.

Ik eet ze het liefst, geprakt op een dikke boterham besmeerd met mosterd en vegan mayonaise. Je kan voor de sier er wat groente bij doen maar dat heb ik gewoon niet gedaan. Als we voor comfort food gaan dan ook gewoon volle bak, toch?!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze vegan kroketten van de Vegetarische Slager heb ik gehaald bij de Albert Heijn XL. Een bakje met drie kroketten kost ongeveer €3,29. Je kan op de site ook flink wat andere verkooppunten vinden, de producten van de Vegetarische Slager liggen inmiddels door het hele land.

Was je nog benieuwd naar de ingrediënten, want hoe maken ze nou eigenlijk een kroket vegan? Dan vind je hieronder het overzicht:

Ingrediënten: 59% lupine structuur* (water, lupinemeel*, verdikkingsmiddel: natriumalginaat), tarwebloem* (bevat rogge), palmolie*, ui*, gist, zout, maïszetmeel* , verdikkingsmiddelen: carrageen en guarpitmeel, voedingszuur: citroenzuur, emulgator: lecithinen (soja), gember*, kardemom*, nootmuskaat*, kardemom*, nootmuskaat*, kruidnagel*, foelie*, komijnzaad*, peper*, peterselie*

Ga jij binnenkort deze overheerlijke vegan kroketten proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en waarmee jullie ze hebben gegeten! 

vegan kroketten vegetarische slager

Comments

 1. says

  Ik MOET dit dus echt hebben. Sinds ik vegetarisch ben gaan eten is het enige wat ik heel af en toe mis een kroket of bitterballen. Dus ja, ik ga binnenkort ook naar een AH XL om mezelf te trakteren op neppe maar eerlijke kroketjes.

  • Peter says

   Mocht je het nig niet weten, ze hebben ook heerlijke bitterballen bij de vegetarische slager! Ik weet zo 123 niet of die veganistisch zijn, maar dat zie je in de winkel wel
   Eet smakelijk!

  • Sanne says

   Ik heb ze niet laten ontdooien en gewoon meteen op 180 graden in de airfryer gegooid, volgens mij waren ze na 12 minuten helemaal perfect!

 2. says

  Ik vond er nooit niks aan, al niet toen ik wel nog vlees at. Ik vond het altijd één van de viest uitziende vlees dingen… Dus behoefte eraan heb ik niet, maar ik wil het zeker wel eens proberen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *