Vegan Magioni pizza

raw food vegan recepten magioni pizza

Vegan Magioni pizza

Vegan pizza is een van mijn grootste guilty pleasures! Heerlijk wanneer je hem zelf maakt met boekweit meel, flink wat rozemarijn en mijn geheime ingrediënt, kokosbloesem suiker! Een tijdje terug deelden we al een fijn receptje voor een pizza Margherita (deze vind je trouwens hier terug). Zo gemaakt, maar je staat toch echt wel even in de keuken, en laten pizza’s nou net het ideale comfort food zijn dat je maakt wanneer je juist geen zin hebt om te koken! Dan is er gelukkig altijd nog de kant en klare (vegan) pizza bodem. Je kan natuurlijk voor een ouderwetste spelt bodem gaan maar ik ben sinds kort helemaal fan van de pizza bodems van Magioni. Gaat er nog geen bellentje rinkelen? Let dan goed op want dit wil je niet missen!

Magioni pizza bodems

De pizza bodems van Magioni worden gemaakt met als hoofd ingrediënt biet of bloemkool (40% van de pizza bestaat uit groente). Dit in plaats van het gebruikelijke belangrijkste ingrediënt meel of bloem waar een pizza grotendeels uit bestaat. Natuurlijk is voor deze pizza ook bloem nodig maar in mindere mate (fijn!) Er zijn nu twee verschillende bodems te koop en twee belegde pizza’s. Wij halen ze altijd bij de Albert Heijn en kopen dan alleen de bodem. De belegde variant is helaas niet vegan, vind ik niet erg want wij maken hem graag zelf klaar.

Ik heb even onderstaand plaatje van de site van Magioni geplukt dat wat meer uitleg geeft over de pizza.

raw food vegan recepten magioni pizza

Magioni pizza klaarmaken

Eerst smeren we (zelfgemaakte) tomatenpuree op de bodem en schuiven deze 10 minuten in een voorverwarmde oven. Daarna versieren we ze met verschillende soorten groenten en zetten de pizza’s nog twee minuutjes terug. Zo zijn alle groenten wel warm maar nog steeds knapperig. Daarna strooi ik er nog wat rozemarijn en verse spinazie overheen. Genieten!

De pizza’s zijn per twee verpakt en kosten volgens mij 3,30 bij de Albert Heijn. Kijk wel even of ze ze in jouw AH verkopen want ze liggen nog niet overal in de schappen maar bestellen kan natuurlijk altijd:)!

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

-Timo
raw food vegan recepten magioni pizza

 

Comments

  1. Laura says

    Ik heb al meerdere malen gezocht, maar helaas nog niet gevonden. Verkopen ze ze wel bij de gewone ah of moet je naar een ah xl?
    Ik wil hem zo graag proberen! Pizza is toch echt mijn quilty pleasure (naast ijs, chocolade, patatjes, pannenkoeken, nachos, burritos)… Haha

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *