Vegan paella met tofu blokjes

vegan paella vegan avondeten vegan gerechten

Vegan paella met tofu blokjes

Paella kennen we natuurlijk allemaal als een gerecht waarin veel vlees en vis wordt gebruikt. Maar wist je dat dit heerlijke gerecht ook prima past in de vegan keuken? Je kunt eindeloos variëren met de verschillende groente en vlees vervangers! Gister heb ik deze schotel gemaakt en doperwten, tomatenstukjes en tofu gebruikt. Maar je kan natuurlijk afwisselen, probeer bijvoorbeeld eens paprika, doperwten, snijbonen, witte bonen en saffraan toe te voegen! Lekker en makkelijk want deze Spaanse klassieker kan eigenlijk niet mislukken!

Recept vegan paella

Bereidingstijd 25 min
Portie voor 2 personen
Benodigdheden diepe pan

Ingrediënten vegan paella

200 gram Italiaanse roerbakgroenten
200 gram doperwten
200 gram tomatenstukjes
sap van een halve citroen
halve rode peper
2 teentjes knoflook
130 gr volkoren basmatirijst
200 gr tofu blokjes
2 el bakolie
Snuf zout
Snuf peper

Bereiding vegan paella

  1. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet daarna het water weg, doe de deksel erop en laat even staan.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en wok de gesneden groenten, vijf minuten, op hoog vuur. Doe dan de tomatenstukjes erbij. Laat de doperwten uitlekken en voeg toe aan het tomaten-groentemengsel. Knijp er de knoflook bovenuit en zet het vuur laag.
  3. Halveer de rode peper en snijd in ragfijne halve ringetjes (hou je niet van pit? Verwijder dan de zaadjes). Snijd de citroen in partjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak op een middelhoog vuur de rode peper 2 minuten. Voeg de tofu toe en bak in 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en wat citroensap.
  4. Roer nu de rijst door het tomaten-groentemengsel en doe alles in een mooie schaal. Schep er de tofublokjes over en knijp het citroensap erover uit.
  5. ENJOY!

Ga jij binnenkort deze heerlijke vegan paella proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *