Vegan paprikasoep met kikkererwten croutons

vegan paprikasoep vegan recepten

Vegan paprikasoep met kikkererwten croutons

Paprikasoep is een van de makkelijkste soepjes om te maken. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om hem lekker te maken. Waarom? Omdat geroosterde paprika’s al heel veel smaak hebben. Meer dan een paar tomaatjes en wat kruiden heb je daarom eigenlijk niet nodig.

Dit is een heerlijk soepje voor bij de lunch maar wil je hem graag ’s avonds eten dan kan dat ook. Rode linzen door deze soep zorgen ervoor dat je in een handomdraai een volwaardige maaltijd voor je hebt staan.  

Recept vegan paprikasoep

Bereidingstijd 25 min
Portie voor 2 personen
Benodigdheden diepe pan

Ingrediënten vegan paprikasoep

4 rode paprika’s
4 grote tomaten
500 ml bouillon
200 gram kikkererwten croutons 
2 teentjes knoflook
2 uien
snuf chilipeper

Bereiding vegan paprikasoep

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier. Was de paprika, snij deze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg de paprika’s (met het vel naar boven) op de bakplaat en rooster deze in 10 minuten zacht.

Verwarm in een soeppan wat olie. Snij ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit deze vijf minuten. Voeg daarna de, in grote stukken gesneden, tomaten toe, gevolgd door de paprika’s, bouillon en chilipeper.

Verwarm en pureer daarna met een staafmixer of blender (met de Blendtec was hij binnen 10 seconden klaar!). Breng op smaak met wat peper en zout.

Schenk in kommen en garneer met kikkererwten croutons.

Wil je er een echte maaltijd soep van maken? Kook dan 100 gram rode linzen mee met de rest van de soep.

Ga jij binnenkort deze heerlijke vegan paprikasoep proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

vegan paprikasoep vegan recepten

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *