Vegan pasta pesto met broccoli

vegan pasta pesto met broccoli

Vegan pasta pesto met broccoli en tomaat

Zoals je weet post ik elke week een snelle hap, een gerechtje dat je binnen no time in elkaar geflanst is en die gewoon niet kan mislukken! Het makkelijke gerechtje van deze week is deze voedzame vegan pasta pesto. Hij staat binnen 20 minuten op tafel dus zeker een aanrader voor een dag dat je weinig tijd hebt. Ik ben gek op pesto, deze lekkere smaakmaker wordt gemaakt van amandelen, knoflook en olijfolie en geeft een fijne Italiaanse smaak aan dit gerechtje, gebruik dus zeker niet te weinig!! 

Recept vegan pasta pesto

Bereidingstijd 20 min
Portie voor 2 personen
Benodigdheden koekenpan

Ingredienten vegan pasta pesto

300 gr broccoli
250 gr cherrytomaatjes
2 rode uien
100 gram vegan pesto
170 gr volkoren penne
handje pijnboom pitjes
4 eetlepels vegan kaas
1 el bakolie
Zout en peper naar smaak

Bereiding vegan pasta pesto

  1. Kook de pasta in 10 minuten gaar.
  2. Pel en snijd de ui klein. Verwarm de bakolie in een koekenpan en fruit de ui 4 minuten.
  3. Verwijder de steeltjes van de pruimtomaatjes en snijd deze in vieren. Bak deze kort mee met de ui en breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Snijd de broccoli in kleine stukjes en blancheer deze.
  5. Giet het water van de penne af en doe de pasta in een grote schaal. Roer hier de vegan pesto doorheen gevolgd door de ui, tomaatjes en broccoli.

Ga jij binnenkort deze overheerlijke vegan pasta pesto proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *