Vegan risotto met bleekselderij en kool

vegan risotto met bleekselderij en chinese kool

Vegan risotto met bleekselderij en kool

Zelf vegan risotto maken lijkt een hele uitdaging maar niks is minder waar. Het originele gerecht vraagt om boter en kaas maar die kan je makkelijk vervangen door kokosolie en edelgistvlokken. Zo maak je net maar een paar ingrediënten en in een handomdraai deze heerlijke variant op het bekende Italiaanse gerecht.

Recept vegan risotto

Bereidingstijd 35 min
Portie voor 2 personen
Benodigdheden koekenpan

Ingrediënten vegan risotto

200 gram risotto rijst
200 gram Chinese kool
100 gram tuinbonen
200 gram bleekselderij
1 bouillon blokje
2 rode uien
2 eetlepels edelgist vlokken
2 eetlepels kokosolie
800 ml water
75 ml witte wijn

BEREIDING VEGAN RISOTTO

  1. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui, kool en bleekselderij in kleine stukjes. Doe alles bij elkaar in de koekenpan en fruit 10 minuten.
  2. Schep de rijst erbij en roer door. Giet vervolgens de witte wijn in de pan en zet het vuur laag. Wanneer het vocht is opgenomen voeg je beetje bij beetje de 800 ml bouillon toe. Wacht telkens tot de bouillon is geabsorbeerd.
  3. Kook de risotto in 25 minuten gaar. Voeg vervolgens de tuinbonen toe.
  4. Proef en breng op smaak met peper en zout. Schep op twee borden en serveer met edelgistvlokken.

Tip: wil je je risotto echt romig maken, kook deze dan nog 10 minuten langer en roer de edelgist vlokken er, in de pan, doorheen.

Ga jij binnenkort deze overheerlijke vegan risotto proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *