Vegan smoothiebowl met bessen en kokos

vegan smoothiebowl met bessen en kokos

Vegan smoothiebowl met bessen en kokos

Vegan smoothiebowls, ik ben er gék op. Ze zijn zo gemakkelijk te maken, flink gezond (wanneer je de juiste ingrediënten gebruikt) en veel specialer dan een bak kwark of yoghurt. Gebruik je je bevroren fruit dan heb je ineens ijs en je kan variëren tot je een ons weegt want deze bowls kunnen gewoon niet mislukken!

Begin jij je dag met een flinke bak kwark of yoghurt en ben je toe aan wat anders? Trek je stoute schoenen aan en trakteer jezelf op een fris en fruitig begin van de dag! Deze bowls zijn romig van structuur maar makkelijker te verteren dan kwark, fruit geeft mij super veel energie en het is ook nog eens licht verteerbaar. Genoeg reden om er eens een te proberen lijkt me!

Recept vegan smoothiebowl

Bereidingstijd 5 min
Portie voor 2 personen
Benodigdheden krachtige blender

(zeker wanneer je aan de slag gaat met bevroren fruit kan ik een goede blender aanraden, heb je geen sterkte blender in huis? Laat dan het bevroren fruit weg)

Ingrediënten vegan smoothiebowl

100 gram blauwe bessen (bevroren voor een mooie kleur)
1 rijpe banaan
1 rijpe mango
50 ml kokosmelk
Optioneel
acai poeder, kaneel, frambozen, aardbeien of rauwe biet

Bereiding vegan smoothiebowl

  1. Blend alle ingrediënten in je krachtige blender of keukenmachine totdat je een gladde smoothie  hebt.
  2. Wil je de smoothie iets vloeibaarder omdat je hem meteen wil opdrinken? Voeg dan wat extra water of plantaardige melk toe. Wil je een mooie smoothiebowl maken, dan moet hij wat steviger zijn ander zakt het fruit er zo doorheen. Voeg dan extra bevroren fruit toe. Hierdoor krijg je een dikkere structuur.
  3. Versier je smoothiebowl met vers fruit, geraspte kokos en wat zelfgemaakte jam.

Ga jij binnenkort deze heerlijke vegan smoothiebowl proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *