Vegan snickers taart

vegan snickerstaart raw vegan snickers pie

Vegan snickers taart

Oh oh oh, ik hoop zo dat ik jullie blij ga maken met het recept voor deze vegan snickers taart! Na snickers bliss balls, kleine snickers en snickers repen heb ik eindelijk een goed recept voor een echte taart! Dus maak je agenda vrij, nodig de leukste mensen uit, trek een broek aan met rek erin (want geloof me, 1 stukje is niet genoeg) en geniet samen van de allerlekkerste taart OOIT! 

vegan snickerstaart raw vegan snickers pie

Recept vegan snickers taart

Bereidingstijd 20 min
Portie voor 10 stukken
Benodigdheden blender of keukenmachine, vriezer, bakvorm 20 cm

Ingrediënten vegan snickers taart

Bodem
10 zachte medjool dadels
75 gram rauwe walnoten
75 gram havermout
2 eetlepels kokos

Kokos, nougat laag
90 gram kokosrasp
2 eetlepels zachte kokosolie
50 gram onbewerkte cashewnoten

Karamellaag
50 gram amandelen
2 eetlepels kokosmelk of water
2 eetlepels pindakaas
10 zachte medjool dadels
handje pinda’s

Chocola
1 blok vegan chocolade van ongeveer 100 gram
Of, wanneer je chocolade ganache lekker vindt, kan je dit recept gebruiken

Bereiding vegan snickers taart

  1. Doe de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en mix tot je alles aan elkaar plakt. Bekleed je bakvorm met bakpapier en druk de mix in de bodem. Zet de bakvorm even in de koelkast terwijl je de rest van de taart maakt.
  2. Het maken van de kokos-nougat laag is net zo makkelijk. Doe weer alle ingrediënten in je, schoongemaakte, keukenmachine of blender (anders wordt de laat niet mooi wit) en laat deze draaien tot je een kruimelig mengsel overhoudt. Schep dit bovenop de bodem en druk goed aan.
  3. Wanneer je de karamellaag maakt is het belangrijk dat je dadels zacht zijn anders zal hij niet lekker smeuïg worden. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze zeker vier minuten draaien. Stop tussendoor even om de restjes van de zijkant te schrapen en ze toe te voegen aan de karamel. Wanneer deze goed zacht en stroperig is, smeer je deze over de kokoslaag heen en versier met pinda’s. Zet de taart een half uurtje in de vriezer.
  4. Smelt de pure chocolade au-bain marie. Proef even of je de chocolade niet te bitter vind (voeg anders wat kokosbloesem suiker toe) Haal de snickers taart uit de vriezer, giet hier de chocolade overheen en versier met amandelen, kokos, stukjes chocolade of cacaonibs en zet nog even in de vriezer. Snij in stukken en geniet!

Ga jij binnenkort deze overheerlijke snickers taart proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK! Vind ik leuk! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en hoe jullie je eigen twist hebben gegeven aan dit receptje! 

vegan snickerstaart raw vegan snickers pie

Comments

  1. Susanne says

    Wauw dit ziet er heel erg lekker uit! Gelukkig had ik alle ingrediënten in huis, nu alleen nog wachten op het koelen!

    Bedoel je in de bodemlaag met ‘kokos’, rasp of olie of nog iets anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *