Vegan wortelcake

raw food vegan recepten wortelcake

Vegan & verantwoorde wortelcake

Even geleden heb ik een recept voor raw vegan carrot cake online gezet. De reacties waren super positief, toch waren veel van jullie benieuwd naar een warme cake. Want ‘rauw is ook maar zo koud’. Daar hadden jullie een punt. Zo af en toe is een heerlijke warme wortelcake die het hele huis lekker laat ruiken precies wat je nodig hebt. Dus ik heb wat geëxperimenteerd met de verschillende recepten die ik al eerder heb gemaakt, heb hier flink wat wortels, dadels en appelmoes aan toegevoegd en voilà! Deze overheerlijke warme carrot cake was een feit. Vegan, verantwoord (op het suiker na) en wanneer je glutenvrij havermeel gebruikt is hij ook nog prima voor mensen met coeliakie. Voor ieder wat wils dus! Ik hoop dat je er net zo blij van wordt als wij! 

raw food vegan recepten wortelcake

Recept vegan wortelcake

Ingrediënten wortelcake

250 gram meel (ik gebruikte glutenvrij havermeel)
2 eetlepels baking powder (ik heb een glutenvrije variant gevonden bij de Dille & Kamille
2 eetlepels kaneel
125 gram appelmoes
240 ml plantaardige melk
150 gram kokosbloesem suiker
3 grote wortels
3 zachte dadels
120 ml plantaardige olie (ik gebruikte gesmolten kokosolie)

Bereiding wortelcake

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed je bakblik van 20 cm bij 30 met bakpapier.

Voordat je begint rasp je de drie wortels en snij je de dadels in kleine stukjes.

Doe in een bak alle droge ingrediënten bij elkaar (meel, baking powder, kokosbloesem suiker en kaneel). Roer dit door elkaar.

In een andere bak men je de plantaardige melk samen met de appelmoes en de gesmolten kokosolie.

Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit samen tot je een dik deeg overhoudt. Schep hier de geraspte wortel en de dadels doorheen.

Doe de wortelcake mix in je, met bakpapier beklede, bakvorm en schuif deze in een voorverwarmde oven.

Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin. Kijk wel even tussendoor, de ene oven gaat wat harder dan de andere en het zou zonde zijn wanneer de wortelcake verbrand.

Prik na 45 minuten een saté prikker in de cake, komt deze er droog uit dan is hij klaar! Laat hem goed afkoelen voordat je hem in stukken snijdt en enjoy!!

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

raw food vegan recepten wortelcake

-Timo

Comments

    • Timo says

      Hoi Laura, dat kan! Havermeel smaakt perfect in deze wortelcake! Hoop dat je hem net zo lekker zal vinden als wij! XX!

    • Timo says

      Hoi Kitty, ook bij deze cake durf ik het niet met zekerheid te zeggen. Heb wel gehoord van wat verschillende voedingsstoffen calculators op het internet, misschien kunnen deze helpen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *