Vinnies Deli Amsterdam; heerlijk vegan eten!

vinnies deli lunch vegan eten vegan amsterdam

Vinnies Deli Amsterdam; heerlijk vegan eten!

Nieuw jaar, nieuwe voornemens! Een ervan is wat meer tijd maken voor de leukste mensen om mij heen. Daar ben ik gister maar meteen mee begonnen. Karlijn, mijn liefste vriendinnetje van @holistik had ik al even niet gesproken en we zijn allebei suckers voor het heerlijke eten van Vinnies Deli. 1 +1 is 2, dus op naar de nieuwe vestiging op de Scheldestraat!

Voor wie Vinnies nog niet kent, een kleine introductie!

Vinnies opende in 2012 voor het eerst zijn deuren op de Haarlemmerstraat. De twee mannen achter deze fijne ‘hotspot’ misten een plek in Amsterdam waar je overdag terecht kunt voor echt goede koffie en een originele ontbijt- en lunchkaart vol gezonde en goede opties. Jules en Vincent hebben de koppen bij elkaar gestoken en tadaaa daar was Vinnies! Ik (en de rest van Amsterdam) was meteen fan, in 2014 hebben ze een tweede vestiging geopend op de Nieuwezijds Kolk sinds oktober kan je Vinnies dus ook vinden in zuid!

vinnies deli lunch vegan eten vegan amsterdam

Vinnies: good. home. food.

Benieuwd waarom ik minstens een keer per week hier lunch? Let me introduce to you: de menukaart! Volgens mij hoef ik hier niks aan toe te voegen, toch?! Nee, alle gekheid op een stokje, het eten hier is geweldig. Vinnies werkt met lokale, fairtrade & duurzame producten en ingrediënten en dat proef je. Het grootste gedeelte van de kaart is vegan en zo niet, dan is alles heel makkelijk te ‘veganizen’. Dus wil je die heerlijke warm roasted eggplant proberen? Dan laten ze gewoon even de feta weg en wil je je dag beginnen met een lekker bakje yoghurt? Ook daar hebben ze aan gedacht, je kan deze superfood bowl ook met kokosyoghurt bestellen! IDEAAL! Zo is het ook heel makkelijk om hier aan te schuiven met niet vegans. Er is echt voor ieder wat wils.

vinnies deli slow juice sapje vegan amsterdam

Aanraders!

Kar en ik hebben bijna de hele kaart al geprobeerd, toch hebben we samen drie favorieten (zie foto’s). Ik ben gek op de ‘warm beluga lentil salad’ deze salade wordt geserveerd met knolselderij, oesterzwammen en hazelnoten – en de broodjes met pompoenhummus, avocado, lijnzaad en pompoenpitten. Karlijn ging voor de geroosterde aubergine (met feta). Ze eet bijna helemaal vegan maar kan stiekem niet zonder feta, iemand een tip voor haar? Zit je na een grote lunch, net als wij, nog steeds niet vol? Ja, wij kunnen hier blijven eten! Dan moet je even naar de bar lopen voor de toetjes, HEMEL! Gister heb ik de amandel brownie genomen en Kar ging voor de worteltaart.

Toch hoef je geen enorme trek te hebben om hier te kunnen genieten. Voor een lekker theetje gember verveine of een heerlijke latte met amandelmelk zou ik ook al deze kant opgaan! Kortom, Vinnies Deli wil je niet missen!

De kaarten verschillen per vestiging dus let daar even op!

VINNIES AMSTERDAM CENTRUM 

Haarlemmerstraat 46 HS
1013 ES Amsterdam
020 771 30 86

Nieuwezijds Kolk 33 HS
1012 PV Amsterdam
020 233 28 99

VINNIES AMSTERDAM ZUID

Scheldestraat 45 BG
1078 GG Amsterdam
020 737 31 80

www.vinnieshomepage.com

vinnies deli latte met amandelmelk vegan eten vegan amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *