Warme rijstpudding met bessen

vegan rijstpudding met warm fruit vegan recepten

Warme rijstpudding met bessen

Zin in simpel, snel en ontzettend lekker? Dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag deel ik namelijk mijn nieuwe, favoriete ontbijtje: warme rijstpudding met bessen. Dit receptje is binnen no time gemaakt, is enorm voedzaam en geeft je flink energie voor de rest van de dag. Geen reden om deze pudding niet te proberen lijkt me! ENJOY!

Recept warme rijstpudding

Bereidingstijd 15 min.
Portie voor 2 personen
Benodigdheden grote pan

Ingrediënten warme rijstpudding

100 gram rijst
500 ml plantaardige melk
1 tl vanille extract
sap van een halve citroen
handjevol bevroren bessen
2 eetlepels water

Bereiding warme rijstpudding

  1. Pak een grote pan met dikke bodem en doe de plantaardige melk en de rijst in de pan.
  2. Breng de melk aan de kook en zet daarna het vuur laag.
  3. Laat de pap 20 minuutjes doorkoken, haal de deksel wel even van de pan anders kookt de rijstpap makkelijk over. Proef even, vind je de rijst nog te stevig dan kan je nog een paar minuten extra koken.
  4. Verwarm in een kleine pan de bevroren bessen met het citroen sap en het water. Laat vijf minuten pruttelen op laag vuur tot de bessen uit elkaar vallen.
  5. Verdeel de pap over twee bakjes en serveer met je het warme fruit wat extra plantaardige melk, geraspte citroenschil en siroop

Variatietip: maak van dit ontbijtje echt een feest door wat chocolade toe te voegen, dit is ontzettend lekker samen met de pudding!

Ga jij deze heerlijke rijstpudding maken als ontbijtje of dessert? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK vergeet niet de #livingthegreenlife te gebruiken zodat ik de foto’s kan re-posten!!

Comments

    • Sanne says

      Hoi Karolien! Ik heb dessert rijst gebruikt, deze kook je wat minder lang – in de ochtend erg handig. Maar ik denk dat je dit recept met volkoren basmatirijst of gewone witte rijst ook kan maken, kook het dan 20 minuten ipv 10:)

  1. says

    Wat een prachtige foto! Ik krijg meteen zin om het recept te lezen en te maken. Fijn om zo’n gemakkelijk, gezond en toch heerlijk recept te vinden. Thanks voor de post!

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *