Welke plantaardige melk schuimt het beste in je cappuccino?

plantaardige melk cappuccino koffie schuim

Welke plantaardige melk schuimt het beste in je cappuccino?

Eigenlijk is het zover! Na flink wat vragen over ‘hoe je als vegan ook kan genieten van een goeie cappuccino’ heb ik date gepland met een vriendinnetje en ben ik met 8 pakken melk die kant op gegaan. Waarom niet thuis? Ik durf het bijna niet toe te geven maar ik heb nooit koffie leren drinken! Ik vind het niet vies maar eigenlijk maak je me veel blijer met een gember theetje. Wij hebben dan ook geen apparaat thuis staan en moest ik hiervoor even op pad.  Anyhow, tijd voor de test!

plantaardige melk cappuccino koffie schuim alpro soja, oatly havermelk, aalpro cashewmelk, dream almond

De vegan melkschuim test

We hebben de vier soorten plantaardige melk geprobeerd van verschillende merken. Vandaag een review van Alpro Cashewmelk, Alpro Soja, Oatly havermelk en Amandelmelk van XXX. Volgende week komt de rest online dus hou de blog goed in de gaten!

plantaardige melk cappuccino koffie schuim

Alpro Cashewmelk

Lief is gigantisch fan van cashewmelk en loopt nu al zelf naar de koelkast om haar beker te vullen. Leuk om hiermee te beginnen. Ik weet niet of jullie hem al hebben geprobeerd mij cashewmelk heeft een heerlijke romige en zoete smaak, hij is erg lekker door een smoothie en zoals je ziet ook door de koffie. Hij schuimt geweldig en zelfs ik wilde hier wel meer van drinken. De rest vond hem iets aan de zoete kant, daar moet je van houden.

plantaardige melk cappuccino koffie schuim alpro soja melk

Alpro Soja

De Alpro Soya schuimt geweldig en lijkt op een normale cappuccino. Het heeft wel een typische soja smaak, romig en een beetje zoet. Ik was de cacao vergeten dus heb hem versierd met wat kaneel, deze combi vond ik top!

plantaardige melk cappuccino koffie schuim alpro cashewmelk

Oatly havermelk

Ik heb al 80 keer voorbij zien komen dat de Oatly havermelk zo goed schuimt. Hier had ik dus ook veel van verwacht Helaas viel het een beetje tegen. Het schuim was minder mooi en dik dan die van de cashew- en sojamelk en verdween ook vrij snel in de koffie. De smaak was daarentegen wel erg goed!

plantaardige melk cappuccino koffie schuim

Almond dream

Amandelmelk was mijn favoriet, de lekkere smaak van amandel met de koffie is echt een feest! Ik ga deze echt vaker proberen:) Het schuim was niet enorm stevig en verdween daardoor wat sneller maar zoals je ziet op de foto hierboven is hij in het begin prachtig!

Dat was hem alweer! Volgende week de rest. XX!

Heb jij een van deze melksoorten al geprobeerd en wat is jouw favoriet? Laat ons weten hoe hij is geworden, ik ben zo benieuwd! Schrijf een berichtje hier beneden of deel je foto op INSTAGRAM & FACEBOOK! en gebruik de hashtag #livingthegreenlife.

Comments

  1. Brenda says

    Van oatly hebben ze ook een barista variant volgend mij gebruiken die veel voor een lekker shuimlaagje. Ik weet nie tof je die hebt gebruikt of de gewone maar dat is misschien het verschil. Ik heb hem zelf niet getest dus zou niet weten hoe of wat…

  2. Melanie Huyghe says

    Ik maak iedere ochtend mijn cappuccino met Alpro Soya met een handmatige sluipschutter. Dat gaat super. Ik werk af met kaneel en cacaopoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *