Welke Tony Chocolonely repen zijn vegan?!

vegan tony chocolonely vegan chocola

Welke Tony Chocolonely is vegan?!

Zoals jullie weten ben ik een GIGA fan van Tony Chocolonely. Ik eet de vrolijke repen (in grote hoeveelheden) los maar gebruik ze ook in ongeveer elk zoet recept (brownies met flinke stukken chocola of een cheesecake met een flinke laag gesmolten Tony zijn dagelijkse kost bij ons thuis). Toch kan ik me zo voorstellen dat je tussen alle gekleurde wikkels de vegan varianten niet meer ziet, want helaas helaas, niet alle repen zijn geschikt voor mensen die plantaardig eten (ik zit nog te wachten op de dag dat ze de melk zeezout karamel vegan maken). Vandaag dus een handig overzicht waarin je precies kan zien of je van jouw favoriet nog een stukje extra kan nemen!

vegan tony chocolonely vegan chocola

Vegan chocolade repen van Tony Chocolonely

Oké, waar moet je op letten? De meeste pure chocolade is vegan maar in sommige varianten zit melkpoeder. Kijk dus altijd even op de achterkant van een wikkel, hier vind je de ingrediënten. De producten waar mensen allergisch voor kunnen zijn, zijn dik gedrukt. Veganisten kunnen dus makkelijk zien of er melk, boter of room in een reep zit. Goed nieuws; de pure repen van Tony zijn op 1 na (puur meringue kers) allemaal vegan!

De vegan repen van Tony Chocolonely

  • De ‘gewone’ pure chocolade reep. Let op! Deze zit in een blauwe wikkel. Vaak zit pure chocolade in een rode verpakking maar bij Tony is dit dus net omgedraaid!
  • De puur-pecan-kokos reep.
  • De puur-amandel-zeezout reep.

Verder heeft Tony nog speciale repen, de exclusives:

  • De pure chocolade letter.
  • De pure chocolade letter met pepernoten.
  • De puur-sinaasappel-rozemarijn reep.
  • De puur-cranberry-anijs reep.

Helaas is de puur-meringue-kers dus niet vegan.

Op de repen van Tony Chocolonely (dus ook de vegan varianten) staat de vermelding: ‘Deze reep kan sporen bevatten van noten, ei, gluten en melk’. Dit kan wat verwarrend zijn want hee, ik vertel net dat er acht repen dus geen dierlijke producten bevatten. Schrik vooral niet, dit kan je negeren. Deze tekst geeft aan dat de chocolade wel veganistisch is maar de reep wordt gemaakt in een fabriek waar ook producten worden verwerkt waar deze bestanddelen wel inzitten. De waarschuwing is dus enkel bedoeld voor mensen met een flinke allergie voor een van deze ingrediënten.

Recepten met Tony Chocolonely

Benieuwd naar mijn favoriete recepten met deze vegan chocola?! Probeer eens deze bounty’s, of maak zelf eens double chocolate brownies oh en deze kokos chocolade taart is ook echt het einde!!

Heb jij een heerlijk recept met vegen chocolade dat ik MOET proberen? Laat het me weten via INSTAGRAM & FACEBOOK vergeet niet de #livingthegreenlife te gebruiken zodat ik de foto’s kan re-posten!!

vegan tony chocolonely vegan chocola

Comments

  1. says

    Ahhh super fijn artikel! Ik ga ‘m zo gelijk delen op m’n FB, want voor iedereen is dit toch handig? 😉
    En ja, super jammer dat de kers meringue niet vegan is! Die smaakt echt heerlijk.
    Liefs

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *