Zeewierpasta en bacon van Seamore

seamore i sea pasta i sea bacon

Zeewierpasta en bacon van Seamore

Jullie hebben ze vast al gespot bij de Albert Heijn, de vrolijke roze en blauwe verpakkingen van Seamore gevuld met lekkers gemaakt van.. je raadt het al, zeewier! Waar ik eerst met een grote boog om, alles dat maar klonk als zeewier heen liep, kan ik nu niet meer zonder. Waarom? Het is voedzaam, heeft de smaak/structuur van pasta of bacon en is, wanneer je het dus goed bereid echt ontzettend lekker en dat vinden de foodwachters ook, Seamore heeft ondertussen diverse internationale prijzen gewonnen. 

Ik heb de pasta afgelopen week twee keer gegeten en bedacht me dat ik er nog niet eerder wat over geschreven heb. Je snapt, dat moet ik even goedmaken. Dus net voor het weekend nog even wat inspiratie!

Waarom je meer zeewier wil eten

Zeewier is goed voor je, erg goed zelfs als je alle onderzoeken leest. Het zou de spijsvertering vertragen waardoor voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden en zou het regelmatig eten van zeewier zorgen voor een verminderde kans op hart- en vaatziekten omdat het de bloeddruk zou verlagen. Ik zal eerlijk zijn, wij eten het thuis vooral omdat het een goede vleesvervanger is, zeewier bevat verschillende B vitaminen, het is een eiwitrijk product, bevat flink wat jodium en ook niet onbelangrijk het bevat meer ijzer dan een stukje vlees. Niet heel gek dus dat je zeewier ook wel wordt bestempeld als ‘food of the future‘ en er steeds meer lekkere zeewierproducten op de markt komen! Ben je nog niet overtuigd, als je je gewone pasta vervangt door de I sea pasta van Seamore wissel je koolhydraten en calorieën met een supergroente en je kan dus zonder enige twijfel een tweede bord van deze pasta opscheppen!

Hoe eet je zeewier

Oké, dan nu het belangrijkste, hoe eet je zeewier? Laten we beginnen met een leuk weetje; Seamore’s oprichter bestelde met hoge verwachtingen een ‘seaweed salad’ op Ibiza, maar hij kon het zeewier niet vinden. Hij dacht dat hij pasta at in totdat zijn vrouw hem wees op de groene slierten, die verdacht veel op tagliatelle leken, zeewier eten blijkt dus heel makkelijk te zijn.

Ik zal eerlijk zeggen dat ik het een uitdaging vond om zeewier te verwerken in een recept en kwam vaak niet verder dan nori vellen gevuld met rijst en groente. Ik wilde wel maar wist echt niet hoe. Je snapt dus dat ik ontzettend blij was toen ik de pakken van Seamore bij de Albert Heijn zag. Zeewier op een makkelijke manier, namelijk als gezond en duurzaam alternatief voor ons favoriete eten, zoals pasta en bacon. Geen heftige zoute of ziltige smaak maar gewoon slierten tagliatelle met een groenig kleurtje dat je vervolgens kan eten zoals gewone pasta. Zelfgemaakte tomatensaus, gegrilde groente, (vegan) kaas, of (vegan) gehakt, alles past erbij en alles is even smakelijk.

De zeewierpasta week je eerst goed in ruim water en je laat het water vervolgens weglopen, spoel nog een keer om en kook daarna zoals elke andere pasta. That’s it! Benieuwd wat ik er vervolgens het liefste bij eet? Hou dan dan blog in de gaten want ik zal binnenkort wat lekkere recepten met deze zeewier pasta en de zeewier bacon online zetten!

Liefs!

seamore i sea pasta i sea bacon

seamore i sea pasta i sea bacon

seamore i sea pasta i sea bacon

Comments

  1. Bert Baanders says

    Lijkt mij interessant.
    Maar heb je wel eens verse zeewier geprobeerd?
    Is ook in veel winkels te koop, meestal bio.
    Erg lekker, maar zoals je zegt, je moete het weten klaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *