Zwarte bonen burger

raw food vegan recepten zwarte bonen burger

Zwarte bonen burger

Veggie burgers zijn mijn grote zwakte! Ik zou ze elke dag kunnen maken, versieren en natuurlijk eten! Ik dacht altijd dat het maken van een goeie vegan burger een flinke uitdaging zou zijn. Je gebruikt namelijk ook geen ei en de meeste veggie burgers vragen daar toch wel om. Gelukkig zijn er flink wat lekkere ingrediënten waarmee je burgers kan binden zoals quinoa, dadels en zelfs jam! Vooral de laatste twee geven een fijn zoet smaakje aan de, anders hartige, burger! 

Deze zwarte bonen burger is een krachtpatser! De combinatie van zwarte bonen en quinoa geeft je een flinke energiekick en daarnaast ook nog eens een lang verzadigd gevoel. Genoeg reden om deze veggie patty een kans te geven lijkt me! Geloof me, je zal er geen spijt van krijgen! Enjoy!

Recept zwarte bonen burger

Ingrediënten zwarte bonen burger

100 gram quinoa (ongekookt)
400 gram zwarte bonen
3 grote dadels
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 grote eetlepel mosterd

Bereiding zwarte bonen burger

Kook de quinoa in een pannentje volgens de instructies op het pak. Wanneer al het water is geabsorbeerd door de quinoa laat je deze nog even op laag vuur staan tot de quinoa begint de knisperen. Nu weet je dat er geen extra vocht meer in de quinoa zit en je burgers goed zullen binden. Giet de zwarte bonen af en laat deze even uitlekken. Doe vervolgens alle ingrediënten in je keukenmachine en mix tot je een kruimelige mix overhoudt. Is het te droog dan kan je er een klein beetje olijfolie aan toevoegen. Vorm er 4 middelgrote burgers van en bak ze in de pan binnen 10 minuten goudbruin en krokant! Leg de burgers in een glutenvrij broodje en serveer ze met homemade hummus, vegan tomaten ketchup, spinazie en plakjes tomaat. Succes verzekerd!!

-Timo

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OP MIJN INSTAGRAM & FACEBOOK OF VOLG ME OP SNAPCHAT ONDER BEAUTYBLENDS!

raw food vegan recepten zwarte bonen burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *