Zwarte bonensoep

raw food vegan recepten bonensoep

Zwarte bonensoep

Ik heb de smaak te pakken! Na lekkere vegan pompoensoep, champignonsoep en broccolisoep nu een heerlijk én makkelijk recept voor zwarte bonensoep. Sinds kort ben ik namelijk enorm fan van zwarte bonen, ze doen me denken aan Mexicaans eten en dat kan niet missen. De mensen die mij volgen op snapchat hebben misschien al gezien dat het eten  deze week een en al Mexicaans is bij ons thuis! Burrito’s, taco’s en nu dus zwarte bonensoep. Voelen jullie ook een blog ‘Favoriete vegan Mexicaanse recepten’ aankomen? Anyways, terug naar deze zwarte bonen soep want dit is een blijvertje! Hij vult goed, is berengezond en met avocado en tortillachips als topping (toen ik de foto maakte was ik nog wat minder creatief) voelt het net alsof je in het buitenland zit!

Ingrediënten zwarte bonensoep

2 eetlepels kokosolie
3 middelgrote rode uien
een grote prei
2 grote wortels
4 teentjes knoflook
2 kopjes bouillon
2 theelepels komijn
snuf kurkuma poeder
snuf rode peper vlokken
3 blikjes zwarte bonen

Bereiding zwarte bonensoep

Snij de uien in kleine stukjes en de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de kokosolie in een grote pan en voeg hier de ui, knoflook en kurkuma bij. Laat dit op laag vuur vijf minuutjes staan. Snij in de tussentijd de prei en wortel en doe deze bij de andere ingrediënten in de pan. Laat alle groenten in 15 minuten, op laag vuur, zacht koken. Na een kwartiertje doe je de komijn, rode pepervlokken en wat peper en zout erbij en roer je alles goed door. Doe daarna de bouillon en de (uitgelekte) zwarte bonen erbij en laat je alles nog even staan. Doe daarna alles in je blender en mix tot je een dikke soep overhoudt. Serveer met wat cannellini bonen en kruiden!

 

Kijk voor meer inspiratie op mijn Instagram & Facebook of volg me op snapchat onder BEAUTYBLENDS

raw food vegan recepten bonensoep

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *